(ВІДЕО) «Кіт», який ганяв ворожих «щурів»-диверсантів

НАЗАД
25 лютого 2024 15:12

Коли в листопаді 2022 року основні війська окупантів були відтиснуті нашими Силами оборони на лівий берег Дніпра, підрозділ прикордонника на псевдо «Кіт» перебрався ближче до узбережжя на правому березі.

Там було організовано роботу із виявлення та присічення імовірної діяльності ворожих диверсійних груп.

«Інколи було так, що ми виїжджали на завдання пізно вночі, а поверталися через декілька днів. Досить велика кількість окупантів ще залишалася в самому Херсоні та області, тому роботи вистачало»,- зазначає прикордонник.

Вже у січні 2023 року почалися активні «подорожі» на лівий берег Херсонщини. Прикордонники разом з іншими Силами оборони брали участь у створенні плацдарму. Сантиметр за сантиметром, українські воїни відбивали у ворога свою землю.

«Пам’ятаю випадок, коли на початку літа наші бійці зайняли досить важливу позицію на лівобережжі та попри постійні «м’ясні штурми» окупантів, тримали її. Через декілька днів потрібно було міняти хлопців, тому наш підрозділ вирушив саме туди. Тільки випливаєш на човні, одразу починає працювати ворожий міномет та важка артилерія, а над головою обов’язково висить ворожий дрон, який передає наші координати»,- розповідає «Кіт».

Прикордоннику обрали такий позивний тому що він має дуже чутливий «нюх» на окупантів та тихий крок крадькома.

Такі реалії переживали прикордонники які, ризикуючи власним життям, переправлялися на інший берег та стримували навалу окупантів.

«Коли ми потрапили під Антонівський міст, одразу почався бій. Постійний шквал куль не дозволяв навіть підняти голову, але ми дали гідну відсіч ворогу. Так сталося, що під час бою, куля зрикошетила прямо мені в шолом. Я отримав значне поранення голови та потребував якомога скорішої евакуації»,- каже оборонець півдня.

Вже коли опинився в госпіталі, прикордонник отримав відео, як його побратими взяли в полон окупанта.

«Моя група тоді взяла в полон одного «вдвшніка», це була дуже гарна новина адже прикордонники на півдні України долучилися до поповнення обмінного фонду»,- наголошує захисник.

Прикордонники майстерно виконали поставлені бойові завдання та, на щастя, без втрат повернулися до свого підрозділу.

Боротьба триває.

Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси